Ostrava 2015 IV.krajská přehlídka výtvarných prací dětí a mládeže

24.01.2015 18:56
VÝTVARNÁ PŘEHLÍDKA OSTRAVA 2015
 

 

 

Organizátor: Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace, Štefánikova 7/826, 741 11 Nový Jičín

      Přehlídka je určena žákům základních škol, základních uměleckých škol a středních škol.

           Místo konání výstavy: Slezsko-Ostravský hrad

            Po tříleté přestávce se opět uskuteční výtvarná přehlídka OSTRAVA - tentokrát OSTRAVA 2015. Poněvadž předcházející ročníky se setkaly u výtvarných pedagogů i u veřejnosti s příznivým ohlasem, KVIC zajistilo prostory hradu na měsíc květen 2015 a přehlídka se opět bude konat, ale jak už se stalo pravidlem s jinými parametry než v předcházejících letech. 

Záměrem organizátorů je umožnit zúčastněným školám prezentaci předmětu výtvarná výchova a v případě ZUŠ prezentaci oboru.

Mottem přehlídky je „SVĚT JAKO RUBIKOVA KOSTKA“. Jde o vytvoření jednoduché, ale přitom nápadité instalace, která přiláká návštěvníka, nabídne mu židli či podobný objekt k usednutí a k nahlédnutí zajímavě (originálně) pojatou prezentaci (projektu, předmětu, oboru).

Co by měla instalace obsahovat? Odpověď naleznete v níže umístěném letáčku INFORMACE K VÝTVARNÉ PŘEHLÍDCE OSTRAVA 2015 na webových stránkách přehlídky. V žádném případě nejde o výstavu většího množství dětských prací. Ty mohou být zastoupeny v prezentaci, v níž si návštěvník může zalistovat. Jakou formu prezentace si škola (učitel) zvolí, to už je pouze na ní. Každá prezentace může být odlišná.

Pro upřesnění námětu a možnostech, které dané téma nabízí, bude v únoru (nebo březnu) organizován přípravný seminář. Tam budou představeny různé možnosti instalace v daném prostoru a možnosti vystavování na webu přehlídky.

Kromě instalace v prostorách hradu se školy mohou prezentovat i na webových stránkách přehlídky formou galérií fotografií, jednoduchými animacemi i doprovodnými texty. Veškeré materiály zasílejte na adresu ZUŠ Zdeňka Buriana, Štramberská 294, 742 21 Kopřivnice. Stejná adresa, kam pošlete přihlášku.