Srdce s láskou darované - soutěž ČR

02.01.2015 17:55

Naše třída se zapojila do soutěže ČR SRDCE S LÁSKOU DAROVANÉ.

Pravidla

Soutěžní je jedna fotografie vyrobeného srdce (nebo srdcí) a jeden literárně zpracovaný text libovolného žánru, z něhož bude zřejmé, komu je srdce určeno a proč.

Fotografii a příběh soutěžící zašlou prostřednictvím přihlášky umístěné na webových stránkách časopisu AGE www.age-management.cz. Podáním přihlášky dávají soutěžící organizátorům soutěže automaticky souhlas s publikováním svých příspěvků a fotografií.

Před výrobou srdce by se měly děti v kolektivu zamyslet nad tím, komu by je chtěly darovat a proč. Děti mohou vyrábět srdíčka pro maminku, dědečka, pro seniory v domově důchodců, mohou vybrat jednoho člověka ve svém blízkém i vzdáleném okolí, který by si srdce zasloužil za nějaký mimořádný čin apod. Při výrobě srdce nejsou děti limitovány ani velikostí ani materiálem. Mohou vyrobit kolektivně jedno srdce libovolné velikosti, nebo každý člen kolektivu může vyrobit srdíčko samostatně. Fotografii výrobku děti doprovodí literárně zpracovaným textem (příběh, povídka, fejeton atd.), z něhož bude zřetelné, komu a proč srdce darují. Foto výrobku a text soutěží jako celek.

Předpokládá se aktivní role učitele/vychovatele. Zvláště u předškolních dětí a nižších ročníků ZŠ bude zapotřebí jeho rada a pomoc (například i se zpracováním doprovodného textu apod.).

Cíle soutěže

  • Podpora tradičních lidských hodnot, jako jsou láska, přátelství, rodina, vzájemná úcta.

  • Podpora týmové práce a rozvoj tvůrčích dovedností dětí.

  • Radost z vlastnoručně vytvořených výrobků i z darování, sdílení radosti v kolektivu.

Pořadatelem a organizátorem soutěže jsou firma ANTECOM s. r. o., vydavatel časopisu AGE, společnost OPTYS, spol. s. r. o., a Studio Ypsilon .